Faste læsere

Om mig

Mit billede
Fyn, Denmark
Startede som kystfisker og gik så over til at fiske på søerne på sjælland. En venlig sjæl tog mig med ud i hans båd og derefter startede jeg selv op med at dørve i en korsør pram på Halskov rev. Siden er det kun trolling der tæller. Jeg har været så heldig at kunne kombinere min hobby med mit arbejde.

torsdag den 24. februar 2011

onsdag den 23. februar 2011

Bådmesse 2011

Snart går bådmesserne igang, Fredag starter i Fredericia og køre over 2 weekender. Derefter starter både i bella op, 11. - 13. + 17. - 20. marts. Jeg vil være på begge udstillinger. Der vil på begge udstillinger være en masse Lowrance elektronik til billige penge, i Fredericia skal du finde HTB sunds eller Henning Wermuth, de har de gode tilbud, du kan spare mellem 15 og 20 %, men du skal være hurtig da det er køtilbud og så længe lager haves.
Lowrance har et par nyheder som er udstillet, Lowrance Sonic Hub og Lowrance Elite / Mark DSI.


Lowrance Elite / Mark DSI er 5" instrumenter i farve eller sort hvid, de fås som kombi eller som rent ekkolod, de er med downscan kendt fra Lowrance Structure scan, alså kun downscan, ingen sidecsan. Her kan du læse en test af DSI modellerne som er lavet af John Easton ( http://www.fishtec.co.za/ ) som jeg har fået lov til at bruge.


En hurtig installation setup på enheden, temperatur kalibrering, og jeg var klar.
Bemærk: Man kan ikke lave screenshots med Mark-5x DSI. Derfor er alle skærmbilleder taget med et normal digital kamera, så undskyld kvaliteten af billederne.
Det første POI (Point Of Interest) var en 10ft højt træ i 28ft dybte, fundet med en HDS8.


Jeg vendte rundt og gik tilbage til træet fra den modsatte retning, og havde et kig på træet med Mark-5x DSI. Resultatet er en sprød, skarpe og rene billede på 800kHz (til venstre), og en lidt dårligere billede på 455 kHz (til højre).
Jeg gik over samme punkt med begge enheder kørende for at se om der var nogen interferens mellem de to enheder, der var meget lidt på 50kHz på HDS8. Men da jeg gik over træet bemærkede jeg, hvad der syntes at være fødefisk nær bunden.
Jeg var meget spændt, da jeg opdagede dette, fordi det ville være en genial test for DSI. Desværre er fotoet en smule dårligt, men jeg kunne ikke tro detaljerne af de fødefisk på 800kHz (venstre) side af skærmen.
Den næste POI var en gammel lille sunken båd liggende i ca 19ft vand. Fra de konventionelle sonar det er meget vanskeligt at se eller gætte, hvad det kunne være.


Men med Mark-5x DSI er det så klart som dagen.
Blot for at bekræfte hvad jeg havde kigget på, brugte jeg HDS10 med StructureScan.


Skærmen er meget let at læse, selv i direkte sollys.
Den sidste test var at prøve noget dybere, så jeg sejlede ud til Libby's Bay for at finde et stort træ. Træet er meget klar på dette screenshot fra HDS8.
Men selv med den lidt uskarpe billedet, er der ingen tvivl om, hvor fantastisk DSI modellerne er, når det kommer til at identificere, hvad det er direkte under din båd.
Konklusion:




Jeg vil gentage, hvad jeg sagde, da Lowrance første annoncerede lanceringen af DSI - ". Dette vil blive nummer et sælgeren, verdensomspændende"


Hvorfor?




Det er hurtigt og nemt at installere.
Super let at bruge - meget nem menu.
Meget lavt strømforbrug.
Stand alone enhed for at identificere springlag, fisk, sunkne skibe mv
All-in-a-Box til rimelige priser.


Disse dage med en high definition Down Scan Imager som er over dit budget ... er forbi.


Du kan også læse artiklen her: http://www.thehulltruth.com/marine-electronics-forum/332296-most-affordable-downscan-imager-mark-5x-dsi-lowrance.html

torsdag den 10. februar 2011

20000 $ i bøde.

De spøger ikke med bøder i USA.
Tror godt at de fleste ved hvad kanal 16 er til, det mente han så ikke. Det er så den dyre måde at lære det på.